Close
cropped-alla-trans.png
alla-portada-web-exad
careway-logo-web-alla

QUI SOM?

SOBRE L'ALLA

L’ALLA (Associació pel Lleure Adaptat), és una entitat sense afany de lucre, formada per persones amb diversitat funcional (disCapacitat) i que té com a objectiu la plena inclusió de la nostra comunitat a la societat  a través de les seves activitats, serveis i productes socials i solidaris, a les comarques del Montsià i del Vallès Occidental. Així com a la resta de la geografia catalana.

 

Els serveis que prestem des de l’entitat són: El BSMS (Banc Solidari de Material de Suport), el DAU (Departament d’Accessibilitat Universal), l’EXAD (EXcursions ADaptades), la MAR (Manteniment, Assistència i Reparació) de material de suport i el Préstec de Material de Suport. 

 

I, disposem d’una marca social i solidària: CareWay.

SOBRE L'EXAD

L’EXAD (EXcursions ADAPTADES) és un projecte social i està orientat a la prestació de serveis adaptats per a les persones amb diversitat funcional, com són les sortides individuals i en grup a l’aire lliure per diversos llocs de la geografia catalana.

 

Aquestes compta amb personal qualificat per donar l’assistència necessària a les usuàries del servei i per solucionar qualsevol incidència que sorgeixi en el transcurs de l’activitat i amb l’opció del préstec de material adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Així com les visites guiades pel Delta de l’Ebre per a persones amb mobilitat reduïda i persones invidents.

 

Aquests serveis han estat ideats per persones amb diversitat funcional (disCapacitat) i estan dirigits per un personal especialitzat, el qual coneix de primera mà la nostra comunitat i els seus productes de suport (cadires de rodes manuals i/o elèctriques, escúters elèctrics, handbikes manuals i/o elèctriques, etc.) i també som coneixedors de les necessitats i complexitats de la nostra comunitat a l’hora de poder dur a terme qualsevol activitat de lleure.

L’EXAD neix de la col·laboració entre les dues persones que representen l’Ortopèdia Orto Servei i la ja dissolta AFIS (Associació Funcional per a la Integració Social). Aquestes detecten una manca de serveis de lleure ideats per a les persones amb diversitat funcional i s’han proposat resoldre aquesta problemàtica.

L’objectiu principal de l’EXAD, no és cap altre, que facilitar la realització de sortides individualment o en grup a l’aire lliure per a les persones amb diversitat funcional, assolint així la inclusió a la societat d’aquestes i la seva inserció al món laboral amb la creació de llocs de feina a través d’aquest servei.

&

SOBRE CAREWAY

La història de CareWay està íntimament lligada a la història personal del Jordi Simon Gelabert, que va patir un accident de trànsit i des de llavors forma part de la comunitat de les persones amb mobilitat reduïda. És a partir d’aquí, quan en Jordi ha d’acudir a les ortopèdies per obtenir la pròtesi de la cama esquerra i no queda satisfet amb el tracte que les dispensen.

 

Aquest és el principal motiu que l’incentiva a iniciar els seus estudis com a ortopeda a l’Escola Ramon i Cajal de Barcelona. A la finalització d’aquests, el 2008, treballa a diferents ortopèdies fins que obre la seva pròpia, l’any 2017, a la ciutat de Sabadell.

 

L’ortopèdia que regenta Jordi, a banda de comercialitzar els productes per a les persones amb diversitat funcional, com és habitual, presta aquest mateix servei al domicili de la persona que ho necessita, a la qual cosa cal sumar que també els presta el d’assistència tècnica, en definitiva, un servei d’ortopèdia i assistència mecànica personalitzat i a la llar dels seus pacients (com a ell els agrada anomenar-los).

 

Jordi, no amb això es va quedar satisfet i decideix anar un pas més enllà, i el juny del 2018 inicia la comercialització d’una marca pròpia, amb la idea que les persones que són usuàries (consumidores) dels productes de suport per a la mobilitat no hagin de desemborsar una quantitat econòmica desorbitada per adquirir-los. És aquí on entra en escena l’altra persona que forma part de CareWay, Juan Garcia Diaz, el qual en aquell temps presidia una entitat que tenia com a objectiu la inclusió a la societat de les persones amb diversitat funcional i va trucar a la porta del Jordi a la cerca d’un producte que pogués oferir al servei de Turisme i Oci Adaptat que començaria a prestar aquesta entitat a les Terres de l’Ebre.

 

A en Juan, fa aproximadament una dècada li va sobrevenir una disCapacitat severa a conseqüència d’una patologia degenerativa i des de llavors va passar a formar part de l’exclusiu club de persones que utilitza una cadira de rodes per als seus desplaçaments quotidians. No cal recalcar que a partir d’aquest punt la seva vida va canviar radicalment i en entrar a formar part d’aquest exclusiu club de persones les seves sabates ja no eren tan econòmiques com ho podien arribar a ser a l’etapa anterior de la seva vida i com li va passar a Jordi, amb l’església havien topat! En aquests dos casos específics, més aviat, van anar a topar amb les ortopèdies i com no amb les farmàcies!, ja que aquestes no les hem de deixar en l’oblit.

 

Però per a en Juan, tot el que s’ha exposat amb anterioritat no era el més greu. Per ell la gravetat resideix en la pèrdua de “la condició humana” que va adquirir juntament amb la disCapacitat. Doncs, a partir d’aquí va haver de deixar de fer coses tan quotidianes com comprar a les botigues que habitualment ho feia, de visitar els seus familiars i les seves amistats a casa d’aquests, i d’altres coses que no enumerarem, ja que el llistat seria molt llarg a causa de la manca d’accessibilitat universal als edificis, carrers, objectes, serveis, etc. En resum, es dóna de cara amb una realitat que no és altra que la discriminació de la societat entorn de la comunitat de persones amb diversitat funcional. Així, que decideix prendre cartes a l’assumpte i posar totes les seves energies a l’activisme a envers els drets de les persones amb diversitat funcional.

 

A propòsit d’això, Jordi i Juan sumen sinergies reconduint l’entitat que presideix aquest últim i decidint incloure CareWay com el producte solidari de l’ALLA (Associació pel LLeure Adaptat) per poder assolir els objectius que s’havien proposat per separat, aquesta vegada conjuntament.

ELS OBJECTIUS DE CAREWAY

CareWay no només té el propòsit de comercialitzar uns productes de suport a la mobilitat a l’abast de la majoria de l’economia de les llars de persones amb mobilitat reduïda. Aquests, ja de per si són uns productes fiables, als quals cal sumar-hi el servei d’assistència tècnica prestat per les persones preparades per dur a terme aquesta comesa tant a les instal·lacions de l’entitat com al domicili de les persones usuàries d’aquestes -reproduint el model que realitza Jordi des de la seva ortopèdia- per garantir-los el seu dret a la mobilitat, així com el constant manteniment d’aquests per estendre la seva vida útil i protegir el nostre planeta i d’aquesta manera reduir en la mesura del possible el consum massiu tan perjudicial per al medi ambient i per a les persones.

 

CareWay té com a objectiu ser una eina útil per a la comunitat de les persones amb diversitat funcional i treballar per a la inclusió social. Aquesta comesa es duu a terme creant ocupació per a les persones amb mobilitat reduïda que són les principals usuàries dels nostres productes i serveis. D’aquesta manera totes les persones que decideixin adquirir un manillar elèctric de la marca CareWay s’enduran un producte amb un valor afegit i rodaran d’una manera diferent, per això el nostre eslògan “Different Wheel“.